Arnhem-Nijmegen
06-12467429
info(at)hvier.nl

Coach vs adviseur

H4 workshops waar je echt luistert, denkt, vraagt, antwoordt en spreekt.

Coach vs adviseur

De verschillen tussen een coach en adviseur

De rollen van een coach, adviseur en expert zijn het hetzelfde want ze adviseren. Toch?

Woorden worden vaak ongemerkt containerbegrippen en daardoor zien of kennen opdrachtgevers het verschil tussen een coach, adviseur en expert niet meer.

Opdrachtgevers die een medewerker zonder eigen hulpvraag naar een coach sturen. Of dat er een adviseur wordt ingevlogen, die ondanks alle goede intenties, zijn gemaakte advies-uren in rekening brengt terwijl de situatie om een directe en snelle oplossing vroeg. Of dat de hulp van een expert wordt ingeroepen alleen de adviesvrager had meer aan een klankbord dan een kant klare oplossing.

Coach vs adviseur

Bij de inzet van een coach heb je een probleem waarbij jij alleen kunt zeggen wat het probleem is en je de inhoud en het proces bepaalt. De coach is deskundig in het bewegen van mensen. Is ook kundig om samen te achterhalen wat het werkelijke probleem is. Hierbij gaat het om persoonlijke en professionele ontwikkeling waarbij je zelfstandig je weg zoekt. De coach helpt om je in beweging te krijgen en om zelfinzicht en overzicht te krijgen.

Adviseur vs coach

Bij het gebruik van een adviseur heb je zelf kennis van de eigen zaken van je probleem. Samen probeer je met de adviseur die deskundig is op de technische aspecten tot de best passende oplossing te komen. Het proces kost tijd. De adviseur creëert keuzes.

Ken de verschillen tussen 3 adviseursrollen H4 workshop Praktische zaken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *